Rejtett hajóvonták a Nyitott Műhelyben - "A mama mos.” De mit csinál a papa? Igen...nem, nemigen, de igen: rejtett tanterv

Rejtett tanterv - Beszélgetés a nemekről a Nyitott Műhelyben
„A mama mos.” De mit csinál a papa? Igen...nem, nemigen, de igen: rejtett tanterv, beszélgetés a nemekről az (IgEN) Egyesület tagjaival, Kereszty Orsolyával, Rédai Dorottyával és Thun Évával a Nyitott Műhelyben.
Rejtett hajóvonták a Nyitott Műhelyben
"A mama mos.” De mit csinál a papa? Igen...nem, nemigen, de igen: rejtett tanterv
Időpont: Január 22-én 19 óra
Helyszín: Nyitott Műhely, (a Déli pályaudvarnál. XII. Ráth György u.4.)
Január 22-én 19 órától Rejtett tanterv címmel beszélgetés a nemekről az (IgEN) Egyesület tagjaival, Kereszty Orsolyával, Rédai Dorottyával és Thun Évával a Nyitott Műhelyben. Mit tanulnak a gyerekek az iskolában? Hogyan készíti fel az iskola a lányokat és a fiúkat az „életre”? Semleges-e az iskolai hivatalos tantervben előírt és a tanulók által elsajátított tudás, és mi található a „rejtett tantervben”? Hogyan jelennek meg a társadalmi nemi szerepek az oktatás különböző szintjein? Milyen a Nemzeti Alaptanterv emberképe? Hogyan ábrázolják a tankönyvek a nemi szerepeket? Hogyan veszik ki a részüket a pedagógusok a nemi szocializációból is milyen képzést kapnak erre vonatkozóan tanulmányaik során?
Ezekről a kérdésekről beszélget feminista megközelítésből az érdeklődőkkel Kereszty Orsolya, Rédai Dorottya és Thun Éva, az Igazságosság és Esélyegyenlőség a Nemek között (IgEN) Egyesület Oktatási Munkacsoportjának tagjai, a Nyitott Műhelyben.
A beszélgetést vezeti: vajdapéter, 30/243-6293, mailto:dadapete@freemail.hu
Teaház a Nyitott Műhelyben, a Déli pályaudvarnál. XII. Ráth György u.4.
Telefon: 06-1/214-0676

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése